top of page

szept. 30., Cs

|

Győrújbarát

Hatha Jóga (1)

A jóga harmonizálja testünk energiáit, valamint a belső szervek, a vérkeringés és az idegrendszer működését. Fiatalít, fejleszti koncentrációs képességünket, belső egyensúlyunk erősödik. A jóga órák 90 percesek. Relaxációt, légzőgyakorlatokat, ászanákat végzünk. Kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Registration is Closed
See other events
Hatha Jóga (1)
Hatha Jóga (1)

Idő és helyszín

2021. szept. 30. 19:00

Győrújbarát, Győrújbarát, Arany János u. 36, 9081 Hungary

Az eseményről

Hatha jóga jelentése:

A „ha” jelentése nap, a „tha” jelentése hold. A hatha jóga kiegyensúlyozza a nap és hold jellegű (aktív és passzív) energiákat a szervezetben.

Teljes kikapcsolás:

A jóga egyik legfontosabb eleme a figyelem vezetése a testben, és a testérzet figyelés. Ezt végezzük mind az ászanák során (megfigyeljük, hogy mely ízületünk vagy izomcsoportunk feszül, nyúlik), mind a légzőgyakorlatok alatt. Ezáltal kialakul fokozatosan a testtudatosság. Mivel a gyakorlatok alatt folyamatosan a testet kell figyelni, az ember automatikusan kikapcsolja a napi problémákat.

Jóga nem csak hajlékonyaknak:

A jógában nem az a lényeg, hogy mennyire vagy kezdőként hajlékony. A jóga egy önismereti út, ahol fokozatosan ismered meg tested határait, és próbálod ezeket a határokat lépésről lépésre tágítani. Egy jóga órán az végzi jól a gyakorlatokat, aki belülről figyeli teste jelzéseit, és nem a többiekkel versenyez, hogy ki tud pl. előrébb hajolni. Mindig magadhoz képest kell nézni a fejlődést. A férfiak izomzata általában alapból kötöttebb, de ha belegondolunk, hogy a legnagyobb jógik mind férfiak: nem mondhatja senki, hogy a jóga csak a nők „sportja”.

Ellenjavallatok/elővigyázatosság:

Fertőző betegség esetén kíméld magad, ne jógázz, kérjük várd meg, amíg meggyógyulsz! Gerincproblémák, sérv, magas vérnyomás, egyéb komolyabb betegségek esetén kérjük csak orvosod hozzájárulásával jógázz, és kérd ki az óra előtt az aktuális órát tartó tanár véleményét, hogy mely gyakorlatokat kell módosítással végezned, illetve javasolt-e jógáznod!

Mit hozz magaddal?

Kényelmes, rugalmas, nem szoros ruházatot, törölközőt a fejed alá (polifoam, csúszásmentes matrac van), relaxációhoz pulóvert (mert lassul a vérkeringés ilyenkor). A jó közérzet miatt az óra előtt lehetőleg 2-3 órával ne egyél, de ne is legyél éhes!

Várunk szeretettel!

Jegyek

  • Jegy

    2 500,00 Ft
    +62,50 Ft szolgáltatási díj

Összesen

0,00 Ft

Esemény megosztása

bottom of page